12 september 2024

Uitbreiding DC Moonen Weert opgeleverd

Naar een hoger niveau

In maart 2024 zijn wij gestart met de uitbreiding van het pand van Granite REIT in Weert. Zij verhuren dit pand aan Moonen Packaging dat hiermee flink kan uitbreiden. 


Dit project bestond uit een uitbreiding van het warehouse, een nieuwe mezzanine en voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers en bezoekers. Moonen Weert is nu klaar om zijn logistieke operaties naar een hoger niveau te tillen, met een ruimere opslagcapaciteit en verbeterde faciliteiten die aansluiten op de groeiende vraag.

Uitbreiding Moonen (6)

Meer ruimte binnen én buiten

De nieuwe warehouse heeft een vloeroppervlak van maar liefst 4.370 m². Op de 1e verdieping is een mezzanine gerealiseerd met een vloeroppervlak van 556 m² met een doorbraak naar de bestaande hal. Deze oppervlakte biedt extra ruimte voor kantoren, lichte opslag of andere ondersteunende functies.

Naast de binnenruimte is ook buiten het nodige werk verricht. Er werden 52 parkeerplaatsen gerealiseerd, wat zorgt voor voldoende parkeergelegenheid voor het groeiende personeelsbestand en bezoekers van het terrein. 

Uitbreiding Moonen (5)

Soepel proces

Ondanks de strakke planning, verliepen de werkzaamheden soepel en kon er volgens schema op 30 augustus opgeleverd worden. Dit lukte onder andere door bouw van de stellingen in de loods tegelijk met het bouwproces aan te pakken. En natuurlijk dankzij de inzet van ons goede team!

Dit project is een mooie mijlpaal voor zowel Moonen als de bouwpartners die betrokken waren bij de uitbreiding. 

Dit bouwden wij eerder voor Moonen

MEER PROJECTEN INDUSTRIE EN BEDRIJVEN

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB